maandag 5 oktober 2015

Middenschool op de bres voor India

Al vele jaren sponsoren wij met Sint-Lutgart de schoolloopbaan van 3 jongeren uit India via Calcutta Sponsor Aid. Volgende week komen Regine en Liliane, 2 gedreven vrijwilligsters de leerlingen van 1A informeren over deze organisatie. India is een gastvrij land, daarom krijgt iedereen een “Namaste” of een echt Indisch welkom met een binti (stip op voorhoofd) voor de meisjes en een bloemenkrans voor de jongens.

De leerlingen en leerkrachten krijgen steevast een kleine cultuurshock te verwerken bij het verhaal achter de beelden. Als leerkracht kunnen wij ons niet voorstellen dat we 10 maanden moeten wachten op ons loon. Hopelijk zijn er ondertussen al toiletten voor de leerlingen en moeten ze zich niet meer behelpen met de haag of een put...

Ons oudste sponsorkind heet Anima Tigga en is 16 jaar. Uit haar rapport kunnen we afleiden dat ze een voorbeeldige leerlinge is: haar favoriete bezigheid is immers studeren. Neem daar maar eens een voorbeeld aan! ;-) Ze blinkt ook uit in voetbal en sociale wetenschappen. Ze wil graag leerkracht worden.

Ons tweede sponsorkind is Mariam Minj, een meisje van 15. Haar favoriete spel is Kho-Kho, een spel waarbij 2 teams van 12 het tegen elkaar opnemen in een soort tik-spel.
Kho-Kho
Ook scoort Mariam hoog voor Hindi, een van de twee nationale talen van India. Wist je dat er 415 levende talen zijn in India? Onze sponsorkindjes gebruiken het Engels om met ons te communiceren. Mariam wil graag non worden.

Hindi alfabet

Ons derde sponsorkind heet Sumit Tirkey en is 7 jaar oud. De jongen verkeert in uitstekende gezondheid en leeft bij zijn ouders Cyprianus en Ignetia Tirkey in Rajawal. We kijken al uit naar zijn eerste rapport en brief.

Veel succes, Sumit!
We willen graag de infrastructuur van de plaatselijke scholen en de onderwijsloopbaan van deze kinderen blijven steunen. Daarom voeren we in oktober traditiegetrouw actie:

Mevr. Sanne maakt op de MOSdag een heerlijke soep en bakt net voor de herfstvakantie met de leerlingen van STW lekkere appelcake.
We houden een (h)eerlijk wereldontbijt op 21 oktober. Ook solidaire ouders die zich hiervoor kunnen vrijmaken zijn van harte welkom!

Wie meer informatie wil over dit project kan surfen naar www.calcuttasponsoraid.be

Alvast bedankt voor jullie steun!Geen opmerkingen:

Een reactie posten