donderdag 8 oktober 2015

De Zande

Op donderdag 8 oktober trokken de leerlingen van het 2e jaar naar De Zande in Ruislede. Kick op Sport is een sportdag en biedt een mix van avontuurlijk sporten met informatie over de instellingen en sensibilisering over middelengebruik.





Elke klas doorliep een challenge van 8 activiteiten: een infomoment, een dansvorm, een groepssport, een educatieve sessie, een survivalrun, een activiteit op het water en een kicksport en de tentoonstelling.


Kick op Sport sensibiliseert door jongeren actief kennis te laten maken met de instellingen: gemeenschapsinstelling De Zande en het Penitentiair Landbouwcentrum. Verder is er oog voor preventie met sessies over het gebruik van verslavende middelen zoals drugs, alcohol of roken.




Aan Kick op Sport ging een voorbereiding op school vooraf. Er werd een creatief werkstuk gemaakt.  Deze creatieve werken werden tentoongesteld tijdens de Kick op Sport zelf en via een filmmontage werden de reacties van de jongeren uit de gemeenschapsinstelling teruggekoppeld naar de deelnemende scholen en leerlingen.


Klik hier om alle foto's te bekijken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten