donderdag 29 maart 2018

Middenschool Sint-Lutgart zet in op een vernieuwd aanbod.


Naast een volledig gerenoveerde campus, wordt ook het studieaanbod vernieuwd.

Wachten tot 1 september 2019 om te vernieuwen, is geen optie voor de Beernemse middenschool. “Met het vernieuwde aanbod wordt onze eerste graad nog breder en kunnen we onze leerlingen beter bedienen. Stilstaan is achteruitgaan” aldus de directeur.


Alle leerlingen zullen vanaf het eerste jaar Engels krijgen. Een goede talenkennis is van primordiaal belang. Door de informatisering wordt de kennis van het Engels steeds belangrijker.

De studierichting sport is nieuw. Sporten is gezond en ontspannend. Het is ook een uitlaatklep, naast het studeren. Deze richting bereidt leerlingen voor op een richting binnen het ASO in de 2de graad.

Communicatietechnieken. Op een correcte en duidelijke manier communiceren is niet gemakkelijk. In dit vak wordt er aandacht geschonken aan verbale, non-verbale, schriftelijke en visuele communicatie.

Het doel van een brede eerste graad is om jongeren van zoveel mogelijk studiegebieden te laten proeven in een aangename leef- en leeromgeving.

Sint-Lutgart is ervan overtuigd dat we er met dit studieaanbod zullen in slagen om jongeren nog beter voor te bereiden op onze complexe maatschappij.

Wilt u dit alles eens live zien? Dan bent u van harte welkom op onze nocturne op vrijdagavond 20 april van 18 u. tot 21 u.

Voor de ontdekking van het leven op Sint-Lutgart en ons aanbod in detail, kan ik u een bezoekje aan onze website aanraden: www.middenschoolbeernem.be

Hopelijk tot binnenkort!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten