zaterdag 3 maart 2018

Leerlingen zesde leerjaar maken kennis met het vernieuwde studieaanbod in de middenschool

Op vrijdag, 23 februari en op donderdag, 2 maart trotseerden de leerlingen uit het zesde van alle Beernemse lagere scholen de Polar Vortex om te proeven van het vernieuwde studieaanbod in Sint-Lutgart.

De leerlingen met een uitgesproken interesse voor talen, cultuur en geschiedenis volgden de workshop LATIJN. Deze studierichting is een ideale optie voor leerlingen die met gemak de lagere school afgewerkt hebben en een uitdaging nodig hebben. 
Mevrouw Dominique liet de leerlingen proeven van deze klassieke taal via enkele spelletjes op het digi-bord. Daarna ontcijferden deze knappe koppen een boodschap in geheimschrift van Julius Caesar. Vivat lingua Latina!


De leerlingen die een brede algemene vorming willen met de focus op de hoofdvakken bieden we graag de richting MODERNE aan. Nieuw in deze richting is het uurtje communicatietechnieken. Ook krijgen àlle leerlingen vanaf het eerste jaar een uurtje Engels. Mevrouw Mireille maakte van de workshop Engels een dynamisch kleurenfeest.Voor de leerlingen die gemotiveerd zijn om te studeren en graag sporten richten we de nieuwe richting SPORT in. Deze richting bereidt voor op een richting binnen het ASO.

Voor de leerlingen die sterk zijn voor wiskunde en een grote interesse hebben voor wetenschappen en techniek hebben we de richting STEM WETENSCHAPPEN. Hun talent voor probleemoplossend denken wordt verder ontwikkeld door de verschillende projectwerken, ondersteund door VIVES. Alle facetten van STEM komen aan bod: wetenschappen, techniek, ontwikkeling, wiskunde en programmeren. Deze doorzetters mochten hun tanden zetten in de proefjes die mevrouw Annelies voor hen had klaargestoomd.


Praktisch vaardige creatievelingen met een brede interesse in mens en milieu, het sociale en de wetenschappen verwelkomen we graag in onze vernieuwde richting MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN. Deze richting vormt een goede voorbereiding op een beroepenveld binnen de sociale sector zoals onderwijs, opvoeding en verpleging. Mevrouw Tessa knutselde samen met de geïnteresseerde leerlingen portefeuilles uit tetra. 


In de richting STEM TECHNIEKEN proeven de leerlingen van alles wat binnen de nijverheid aan bod komt: elektriciteit, metaal, hout en bouw;

zodat de leerling kan ontdekken waar hij of zij later wil verder in gaan. Nieuw verworven kennis wordt hier toegepast in werkstukken waarbij handvaardigheid een nuttige troef is. Meneer Frederick en zijn team Handige Harry's maakten de leerlingen wegwijs in mechanische en elektrische beginselen. In het werkstation houtbewerking zaagden de leerlingen een eigen sleutelhanger en in het werkstation metaal maakten ze zelf een button.Graag willen we nog even onze eigen leerlingen bedanken voor hun enthousiaste medewerking aan deze workshops. 

Verder wensen we alle leerlingen uit het zesde leerjaar een goede studiekeuze toe en veel succes met hun verdere schoolloopbaan. Wij zouden het als team van de plaatselijke middenschool een eer vinden om jullie te mogen begeleiden tijdens jullie eerste stappen op weg naar volwassenheid.


Hier vinden jullie de foto's van het bezoek van de Regenboog en de Vrije Basisschool Sint-Joris.

Klik hier voor de foto's van het bezoek van Ter Bunen, De Zonnebloem en de Notelaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten