vrijdag 16 maart 2018

E-Crane


Op vrijdag 16 maart werden wij, de STEMmers uitgenodigd bij de peter van ons project, E-Crane! We werden er heel warm ontvangen door meneer Lieven Bauwens, baas en oprichter van E-Crane.Na de ontvangst waren we reuzebenieuwd om enkele stappen te zetten in deze grote wereld.Met veel bewondering keken en luisterden we naar de Powerpoint over het bedrijf. We herkenden dingen die in de klas aan bod kwamen tijdens ons project, wat heel leuk was! We leerden ook nog heel wat nieuwe dingen bij. Kranen zijn veel moderner dan we ons eigenlijk voorstelden. We stonden versteld van het vele denkwerk hierachter wel schuilgaat en hoeveel mensen samenwerken om deze unieke kranen te ontwerpen en te maken! Het is echt een wereldwijd bedrijf!

Toen was het tijd om het echte werk te zien! We keken met grote ogen naar de nog veel grotere machines, nog zó veel groter dan we verwacht hadden.

Toen mochten we de kleinste kraan bekijken, deze was niet klein, maar gigantisch! Daarna zijn we naar een schaalmodel gaan kijken: gewoonweg prachtig, tot het kleinste detail nagemaakt!

Na de interessante wandeling was er nog tijd om enkele vragen te stellen, van gedachten te wisselen … om daarna terug schoolwaarts te keren.Bedankt voor deze unieke ervaring, we zullen ons deze uitstap nog lang herinneren!
Nina Derho


Geen opmerkingen:

Een reactie posten