dinsdag 13 november 2018

Bizarium


Vlak voor de herfstvakantie trokken de leerlingen STEM naar Sluis, op een boogscheut van de Belgische grens. Daar bezochten ze het Bizarium, een museum vol bizarre uitvindingen. Een museum over briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, hun technische vindingrijkheid en vooral onmetelijke passie.
Bizarium inspireert en verrast met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Denk maar aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu, alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola Tesla. 


Bizarium is een uniek museum waar uitvindingen die nooit werden gerealiseerd met groot vakmanschap zijn uitgewerkt en authentiek worden verbeeld.


Bizarium roept geniale en zotte ideeën, die eeuwenlang alleen op papier bestonden, tot leven en vormt zo niet alleen een ode aan alle uitvinders van weleer maar ook een appèl aan alle creatieve denkers van vandaag.


Bizarium toont aan hoe ideeën nooit verloren gaan, maar vaak herboren worden, in nieuwe vormen, nieuwe hoofden, en hoe ook ongerealiseerde uitvindingen creatieve ontwikkelingen hebben meebepaald.


bron: http://bizarium.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten