maandag 30 november 2020

Veilig in het verkeer

Op school doen we ons uiterste best om leerlingen bewust te maken van de gevaren op de weg. Ook de gemeente en de provincie doen hier inspanningen.

Ondertussen is er éénrichtingsverkeer in de Rollebaanstraat en werd de straat een fietsstraat. De politie heeft ook alle aanwezige fietsen op school gecontroleerd. Het resultaat was bemoedigend, maar ook hier streven we naar perfectie!

Alles begint uiteraard met een degelijke fiets die volledig in orde is. De dagen beginnen korter te worden, leerlingen vertrekken ’s morgens in het donker en keren vaak ’s avonds in het donker terug naar huis. Hier is de boodschap: zien, maar vooral gezien worden! Een goed werkende fietsverlichting en een fluohesje kunnen hier prima bij helpen. Dit samen met het respecteren van de wegcode kan heel wat onheil vermijden.

Sensibilisering is goed, maar we willen een stap verder gaan. In samenwerking met het oudercomité kreeg elke leerling ledverlichting voor de fiets. We hebben gekozen voor heel degelijke verlichting, waardoor niemand nog een excuus heeft om zich onzichtbaar in het verkeer te begeven. Op geregelde tijdstippen zal er gekeken worden wie de fietsverlichting ook effectief gebruikt en misschien win je wel een prijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten