woensdag 2 december 2020

Actie warmste wenskaarten voor Calcutta Sponsor Aid

Met de middenschool sponsoren wij al een tiental jaar sponsorkinderen via het CSA project. Dit project ontstond na het vertrek van Suman Ekka die als Indische seminarist voor zijn opleiding vanuit Ranchi naar Brugge en Leuven werd gestuurd. Hij maakte ook kennis met alle parochies in Beernem en was bijzonder geliefd.

Hij vertelde vaak over zijn geboortestreek Gumla, gelegen in de deelstaat Jharkhand, het thuisland van de adibasis, de armste bevolking van India. Gelukkig was zijn vader onderwijzer en kon hij studeren, iets wat uitgesloten was voor de meeste van zijn dorps- en leeftijdsgenoten omdat de ouders te arm waren om de schoolkosten te betalen. 

Elk jaar kwamen enthousiaste vrijwilligers ons in de klas vertellen over het leven van jongeren in India en gaven ze ons een update van de uitgevoerde werken ter plaatse. Dit jaar mochten we hen helaas niet ontvangen omwille van corona.

Het project boekte ondertussen al veel vooruitgang. De donkere schuurtjes maakten plaats voor nieuwe schoolgebouwen, de ketel op zelfgestookte vuurtjes veranderden in een keukenblok, de jongeren kunnen genieten van het comfort van een echt toilet in plaats van een plekje zoeken in het struikgewas en de handgeschreven brieven zijn ondertussen vervangen door getypte brieven.

Met het pastoraal comité zijn we trots dat we hieraan ons steentje hebben bijgedragen. We denken echter dat het tijd is om de grenzen te verleggen en vanaf volgend jaar een nieuw project te steunen.

Dit jaar schenken we graag de opbrengst van onze actie warmste wenskaarten aan CSA India. Onze leerlingen maakten deze kaarten met mevr. Els tijdens de les Beeld. We hopen dat jullie met deze kaarten wat licht en warmte kunnen verspreiden tijdens deze toch wel heel bijzondere tijden.

 


Ik stel jullie graag nog voor de laatste keer onze sponsorkinderen voor.

 Mariam Minj

-         18 jaar

-         ouders: landbouwers

-         1 broer Manoj

-         beste schoolvak: Hindi

-         hobby: Kho-Kho, een spannend achtervolgingsspel in twee teams

-         droomberoep: dokter
Sumit Tirkey

-         11 jaar

-         ouders: landbouwer

-         1 zus Alpna

-         beste schoolvak: sociale en technische vorming

-         hobby: hockey

-         droomberoep: officier


Sonalicia Hurhuria

-         11 jaar

-         ouders: landbouwers

-         4 zussen: Nilima, Preeti, Chandrica en Nutan

-         3 broers: Naween, Praween en Nalin

-         Overtuiging: vegetariër

-         Droomberoep: kloosterzuster

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten