vrijdag 23 oktober 2020

STEM-wetenschappen project cosmetica

In het huidige project werken de leerlingen rond zonnecrème.  Tijdens deze lessen gaan ze na waarom zonnecrème wit is, onderzoeken ze de invloed van de SPF-factor, ... Aansluitend maken ze hun eigen zonnecrème op basis van avocado-olie, tarwekiemolie, kokosolie en amandelolie.  Na afloop onderzoeken ze welke van de 4 de hoogste zonnebescherming biedt. 
Bij meneer Frederick ontwerpen de leerlingen hun eigen verpakking en etiket om hun zelfgemaakte zonnecrème in te bewaren.  Hiervoor onderzoeken ze eerst aan welke criteria hun verpakking moet voldoen om daarna te beginnen ontwerpen.  Deze verpakking wordt tot slot uitgeprint met de 3D-printer op school. 
Op het einde van dit project gaan de leerlingen naar huis met een eigen gemaakt product, waarbij zowel de inhoud als de verpakking zelf werd ontworpen.

Mevr. Annelies, leerkracht STEM-Wetenschappen

Ik vond de les waar we de zonnecrème maakten zeer interessant en origineel. Het was ook leuk dat ik voor het eerst iets mocht doen in de keuken. Dit had ik nooit verwacht om te doen in de STEM-les. Ik vind het fijn om eens iets anders te leren.
Bengt Van Parys, 2Aa, STEM-Wetenschappen


Klik hier voor alle foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten