woensdag 31 januari 2018

Poëzieweek

Op donderdag 25 oktober ging de poëzieweek van start. In een vorig artikel vertelden we al over onze startdag.

De hele week lang werd er in verschillende lessen verder gewerkt rond poëzie of het thema theater. 

Onder het motto 'creatief aan de slag op gedichtendag'  probeerde mevrouw Eline in de les Nederlands van het eerste jaar de liefde voor poëzie over te brengen.
De leerlingen maakten eerst kennis met enkele gedichten aan de hand van verschillende opdrachten. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag. In kranten en tijdschriften gingen ze op zoek naar poëtische woorden en zinnen. Er werd geknipt, gepuzzeld, geschoven en opnieuw verschoven. 
Op die manier kwamen de leerlingen tot hun eigen (knipsel)gedicht. Klik hier voor alle foto's.


Wiskunde en poëzie, hoe valt dit te rijmen? Dan ken je mevrouw Annelies nog niet! Zij verraste de leerlingen met een bladwijzer met een grappig gedicht over de rekenles.

Mevrouw Dominique zette met de leerlingen Grieks het thema theater in de kijker zetten. Zij voerden hun toneeltje van Daedalus en Icarus op voor een aandachtig publiek van het vijfde en zesde leerjaar van De Zonnebloem. Het daverend applaus na de voorstelling was de kroon op het werk!In de les Engels brachten de leerlingen van het tweede jaar een aantal leuke Engelse gedichtjes voor de klas. Mevrouw Mireille geeft een woordje uitleg:


"In the English lessons the pupils of the second year worked with poems for “poetry day”. In groups of 2 or 3 they presented a funny poem. Because the theme was theatre, the focus was not  only on pronunciation and volume but also on enthousiasm, using props, body language and posture. The pupils had fun and laughed. You can enjoy their actions in the videos."

Gebruik de schuifbalk naast de filmpjes om alle filmpjes te zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten