zaterdag 3 februari 2018

Dag van de relationele vorming

Op een zonnige dinsdag hebben we met de hele school gesleuteld aan onze relationele vaardigheden. 


Tijdens de voormiddag kregen de leerlingen twee klassikale sessies. 

In de sessie weerbaarheid leerden de leerlingen over het stellen van grenzen op vlak van lichamelijkheid en over hoe omgaan met online risicogedrag.
De sessie relaties in veelvoud wierp met de holebiquiz een licht op allerlei relatievormen naast het traditionele kerngezin.

Knuffeltikkertje

Tijdens de namiddag hebben we de jongens en de meisjes opgesplitst. 

Er volgde een infosessie over puberteit en vruchtbaarheid. Om de stroom van informatie wat te breken, hebben we de dag afgerond met een creatieve workshop waarbij je kon kiezen tussen het knopen van een vriendschapsbandje of het rijgen van parels voor iemand die je graag hebt. 
De leerlingen bleven allemaal samen op school eten en omdat het zo'n schitterend weer was kon dit zelfs buiten doorgaan. De frietjes smaakten heerlijk!Op deze dag wilden we ook nog eens een 'thumbs up' voor onze directeur. Hij kent elke leerling en volgt hen nauwgezet en met zorg op. Van het uitdelen van frieten tot het nemen van belangrijke beleidsbeslissingen: hij staat er telkens weer voor ons en dat verdient een dankjewel onder een overdosis zon! 


Klik hier voor meer foto's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten