zaterdag 24 december 2016

Harmonieuze afsluiter van het eerste trimester

Op 23 december verwelkomde het team pastoraal de leerlingen en leerkrachten op de babyborrel van de hoop. De leerlingen van het tweede jaar hadden zelf de digitale uitnodigingen gemaakt.
We hebben samen in de 'kinderkamer-cataloog' van de wereld gebladerd en voegden allen een geschenk in de vorm van een kerstwens toe aan de 'geboortelijst van de toekomst' voor alle kinderen.

Enkele leerlingen vertolkten samen het sprookje van de herdersjongen en de toverfluit. 

Meneer Erwin verzorgde muzikale omlijsting, met ruimte voor spanning en ontspanning, met oog voor consonanten en dissonanten. Ook Jezus was een dissonant, hij volgde niet altijd de groep, soms wou hij het 'anders'. Achteraf genoten we samen op de speelplaats van een lekkere koffiekoek en warme chocolademelk, een traktaatje van de school.


De titularissen namen hun zenuwachtige leerlingen mee naar klas voor de rapportuitreiking en genoten nog samen van een gezellig kerstfeestje.

Graag geven we jullie nog de slotwens uit de kerstbezinning mee:

Er zijn zo van die momenten dat je voelt dat het plaatje klopt, dat je in één klank bent met jezelf, met je naasten, met wat je overstijgt... Advent is die hemelse harmonie al horen terwijl ze er nog niet is. Ze gaat crescendo door bewuster dan anders Jezus in het vizier te houden, door zicht intens te richten op zijn levenslied – het evangelie –, door akkoorden af te stemmen op de tonen die Hij aangeeft – van elkaar houden – , door awoe te roepen tegen armoede, die tegenstem in praktijk te brengen en metterdaad te helpen wie in nood is, door gevoelige snaren te raken bij anderen, door een symfonie van hoop in te oefenen om ze met Kerstmis voluit te laten weerklinken en ze lang te laten nazinderen in zeggen, doen en zijn. Het zou toch wondermooi zijn tot zo'n symfonie bij te dragen op de babyborrel van 25 december. Akkoord?Klik hier voor alle foto's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten