zondag 8 oktober 2017

Maakt u even kennis met onze sponsorkindjes?

Al vele jaren sponsoren wij met Sint-Lutgart de schoolloopbaan van 3 jongeren uit India via Calcutta Sponsor Aid. Volgende week komen Regine, Liliane en Lut, 3 gedreven vrijwilligsters de leerlingen van 1A informeren over deze organisatie.

De leerlingen en leerkrachten krijgen steevast een kleine cultuurshock te verwerken bij het verhaal achter de beelden. Als leerkracht kunnen wij ons niet voorstellen dat we 10 maanden moeten wachten op ons loon. Hopelijk zijn er ondertussen al toiletten voor de leerlingen en moeten ze zich niet meer behelpen met de haag of een put...

Vorig jaar namen we afscheid van ons oudste sponsorkind: Anima Tigga. Anima volgt een religieuze opleiding, ze wil graag in een kloosterorde toetreden. We wensen haar veel succes toe in haar verdere leven!

Anima's laatste brief


Ons oudste sponsorkind is Mariam Minj, een meisje van 17. Haar favoriete spel is Kho-Kho, een spel waarbij 2 teams van 12 het tegen elkaar opnemen in een soort tik-spel.

Kho-Kho
Ook scoort Mariam hoog voor Hindi, een van de twee nationale talen van India. Wist je dat er 415 levende talen zijn in India? Onze sponsorkindjes gebruiken het Engels om met ons te communiceren. Ook Mariam wil graag non worden.

Hindi



Ons tweede sponsorkind heet Sumit Tirkey en is 9 jaar oud. De jongen verkeert in uitstekende gezondheid en leeft bij zijn ouders Cyprianus en Ignetia Tirkey in Rajawal. Uit het eerste rapport van Sumit kunnen we afleiden dat hij dol is op hockey, uitblinkt in sociale wetenschappen en graag officier bij het leger wil worden.

Ons nieuwe sponsorkindje is Sonalicia Hurhuria, ze is 7 jaar oud en heeft maar liefst 4 zussen: Nilima, Preeti, Chandrica en Nutan en 3 broers: Naween, Praween en Nalin. We kijken al uit naar de rapporten en brieven van Sonalicia.


We willen graag de infrastructuur van de plaatselijke scholen en de onderwijsloopbaan van deze kinderen blijven steunen. Daarom voeren we in oktober of november traditiegetrouw actie:

We houden een (h)eerlijk wereldontbijt op 8 november. Ook solidaire ouders die zich hiervoor kunnen vrijmaken zijn van harte welkom!

Wie meer informatie wil over dit project kan surfen naar www.calcuttasponsoraid.be

Alvast bedankt voor jullie steun!


Update artikel 28 oktober 2018





Geen opmerkingen:

Een reactie posten