woensdag 4 oktober 2017

Drie straffe madammen op bezoek

Onze eerstejaars kregen het eer en het genoegen om kennis te maken met Régine, Liliane en Lut. Deze drie gedreven dames zetten al geruime tijd hun schouders onder het CSA-project in India.

CSA, wat staat voor Calcutta Sponsor Aid, heeft een stevige link met onze parochies. Een flinke tijd geleden verbleef een Indische priester met de naam Suman in Beernem. Hij vroeg ons om steun voor het verarmde Rajawal. Vandaag de dag genieten 28 dorpjes steun van Calcutta Sponsor Aid. CSA voorziet hulp op vlak van gezondheid, onderwijs, landbouw en de gemeenschap.

Liliane en Lut heetten onze leerlingen welkom: NAMASTE! Elke leerling kreeg een krans en de meisjes een bindu op het voorhoofd. Een bindu of bindi is een stip op het voorhoofd, een traditionele decoratie die wordt gebruikt door Hindoevrouwen. Het woord is Hindi voor 'druppel' of 'stip' en is afgeleid van bindu in het Sanskriet. De decoratie wordt gedragen omdat men gelooft dat het vrouwen en hun echtgenoten zal beschermen. De bindi symboliseert het spirituele derde oog.

Régine neemt ons mee op reis naar Calcutta en daarna naar het platteland. Ondanks het feit dat er al veel vooruitgang werd geboekt, blijft er werk aan de winkel. Er is geen sanitair, leerlingen zitten op de grond in oude, donkere klaslokalen, klassen van 60 leerlingen zijn standaard en er zijn onvoldoende middelen om het loon van de leerkrachten te betalen. 

Omdat alles begint met goed onderwijs willen we jullie uitnodigen op ons wereldontbijt t.v.v. CSA op vrijdag, 20 oktober. Ook ouders, broers en zussen, oma's en opa's zijn welkom! (Info volgt.)

We hopen op jullie warme solidariteit!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten