donderdag 3 september 2020

Eerste schoolweek@Sint-Lutgart

Niets anders dan blije gezichten op 1 september!
Boven de mondkapjes van de eerstejaars piepten hier en daar nieuwsgierige, hier en daar ongeruste en ook wel glinsterende ogen. De eerste stap in het middelbaar, een nieuwe fase, een spannend moment!

De leerlingen van het tweede jaar hebben  heel lang moeten wachten op de comeback naar hun vertrouwde school. Ook hier zagen we blije gezichten verborgen achter de kleurige mondkapjes.

De titularissen stonden te popelen om hun leerlingen in de thuisklas te verwelkomen. Met kennismakingsspelletjes, heel wat praktische informatie, creatieve opdrachten om het klaslokaal wat te pimpen en teambuildingsspelletjes zorgden ze ervoor dat de sfeer er meteen inzat.


De nieuwelingen verkenden de school met een fotozoektocht waarbij ze allerlei opdrachten moesten volbrengen. Bij een geslaagde missie ontvingen ze een letter, met alle letters vormden ze de openingszin: We vliegen erin! En... ze vlogen erin. De leerkrachten merkten dat ook de leerlingen van het eerste jaar heel enthousiast waren om eindelijk weer naar school te mogen gaan.


De tweedes ontdekten met hun titularis wie de rijkste burger van Zlotystan was. Aan de decibels te horen, waren ze duidelijk even blij om erin te vliegen. Een nieuwe thuisklas, een nieuwe titularis, ook voor hen was het toch weer spannend afwachten wat het nieuwe schooljaar zou brengen. 

Met het hele team zijn we blij dat het startschot gegeven werd om voltijds naar school te gaan.
We staan klaar om het jonge volkje heel veel bij te leren en de sociale vaardigheden na de quarentaine weer volop aan te wakkeren.


Klik hier voor meer foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten