vrijdag 7 februari 2020

Auteur Kristien Dieltiens op bezoek in de bibliotheekOp woensdag 5 februari trokken we met de leerlingen van het tweede jaar naar de bibliotheek van Beernem. Daar wachtte auteur Kristien Dieltiens ons op om honderduit over zichzelf en haar boeken te vertellen. Olrac, Candide, Papinette, Kelderkind, De zomer van Gisteren en Pudding ... Dit is nog maar een greep uit de reeks van haar jeugdboeken. 
Bakken vol talent heeft de Beernemse schrijfster en vertellen kan ze als geen ander. Met pittige humor en een levendige stem weet ze al jaren onze leerlingen te boeien met haar lezingen. Ook dit keer slaagde ze erin om  onze leerlingen mee te krijgen in haar verhalen. Ze vertelde waar ze inspiratie vindt om haar verhalen te verzinnen. Die bleek vaak uit onverwachte hoek te komen: ontdekkingen van haar archeologie-studerende zoon, nieuwsberichten uit de krant of toevallige ontmoetingen op de trein zijn maar enkele van de verrassende inspiratiebronnen die ze opsomde. 
Dieltiens was erg enthousiast toen bleek dat alle leerlingen haar roman Sam en de ongelooflijk lieve Boy al gelezen hadden. Binnenkort werken we in de les Nederlands opnieuw met haar boeken. Enkele leerlingen sloegen gisterenmiddag al meteen aan het lezen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten