zondag 12 november 2017

Bosspel


Met de gsm op zak trokken alle leerlingen op vrijdag 10 november naar het bos Patershof. De wandeling was een opwarmertje voor het bosspel waarbij de klassen het tegen elkaar opnamen.
Wifi was overbodig: de leerlingen gingen op zoek naar al het moois wat het bos in het echt te bieden heeft. 

Als echte speurneuzen fotografeerden ze o.a. twee diersoorten, twee paddenstoelen en een spoor van een dier. Ze scoorden een punt als ze deze foto's aan de jury van leerkrachten lieten zien. Ook zochten ze naar de bolster van een tamme en wilde kastanje, naar 
vijf verschillende bladeren en naar drie soorten eikels. Geen gemakkelijke opdrachten! Meneer Lieven was dan ook heel benieuwd naar de kennis van de leerlingen.


Hun creatieve geest werd ook aangewakkerd met de opdracht Maak een levende boom. Per groep bedolven ze een klasgenoot onder met takjes, bladeren, vruchten ... een grappig plaatje!
Met z'n drieën knuffelden ze een boom en legden dit ook op de gevoelige plaat vast. Onderweg werden ze gehinderd door twee leerkrachten die hen belemmerden om bij de jury te geraken.
You will find a better connection, las je hierboven op de afbeelding.Samen maakten ze een originele groepsfoto ergens in het bos. Echt teamwork dus!

De overwinning ging naar klas 2Aa die de MOS-trofee fier in ontvangst nam.

Genoten van de pracht van de herfstkleuren en met rode wangen schoven de leerlingen aan tafel aan. Klaar voor een namiddagje les om dan blij het weekend in te gaan.


Klik hier voor meer sfeerbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten