vrijdag 10 februari 2017

Linksafe

Op dinsdag 7 februari hielden we met de hele school een projectdag rond “veilig op het internet”. Na een kort inleidend woordje van de directeur stonden 3 leuke en leerrijke workshops op het programma.

In de workshop “Mediawijsheid” maakten we kennis met een aantal risico’s waarvoor je op sociale netwerksites op je hoede moet zijn. Hoe veilig is mijn profiel? Welke informatie of foto’s zet ik online? Met wie deel ik mijn persoonlijke gegevens? Wat kan ik doen in geval van cyberpesten?
De leerlingen overlegden eerst in groepjes. Daarna volgde een klasgesprek.

Na het theoretische gedeelde, was er tijd voor actie tijdens de sessie “You’ve been framed”. De leerlingen maakten een preventiefilmpje in de vorm van een rap, parodie, toneeltje,… waarin ze een duidelijke boodschap wisten over te brengen.   

’s Middags werd de hele school getrakteerd op frietjes.
Voor één keertje hielden we ook een “Partymix”.
De leerlingenraad zorgde voor een tafelschikking waarbij leerlingen uit de verschillende klassen samen aan tafel zaten.

In de “creaworkshop” maakten de leerlingen een sleutelhanger rond het thema van onze projectdag. Aan creativiteit was er geen gebrek, want er kwamen heel wat leuke sleutelhangers en magneetjes van schrinkelpapier de oven uit. 


De laatste workshop was er eentje voor de sportievelingen van onze school. We trokken naar het aantrekkelijke domein Patershof voor het detectivespelletje “The hacking games”.
Door sportieve proeven uit te voeren en vragen rond mediawijsheid goed te beantwoorden, kon de leerlingen beetje bij beetje de misdaad ontrafelen: op welke dag, hoe laat, in welk lokaal en door welke leerkracht werden de smartschoolaccounts gehackt?Met de hele school maakten we ten slotte een knappe groepsfoto! #
Klik hier voor meer foto's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten