donderdag 1 september 2016

Wind in de zeilen

Een nieuw schooljaar is begonnen. Nieuwe boeken, nieuwe leerkrachten, nieuwe klasgenoten en veel nieuwe gezichten. Met 53 zijn ze, onze eerstejaars. Voorzichtjes schuifelden ze deze morgen de schoolpoort binnen. Benieuwd naar wat er komen zou. 


Sommigen ontdekten al snel hun vroegere klasgenoten. Maar ook de leerlingen die niemand kenden, werden gauw in de groepjes opgenomen. 
En toen ging de bel. Eindelijk zouden ze te weten komen  bij welke titularis en klasgenoten ze zouden terechtkomen. Eén voor één riep de directeur de namen van de leerlingen af.


De leerlingen van het tweede jaar vertrokken eerst naar hun thuisklas waar het schooljaar door de titularis werd ingeluid. De eerstejaars volgden met hun titularis. Na de eerste praktische afspraken mochten onze eerstes in kleine groepjes op verkenning door de school.


Een fotozoektocht leidde hen door de ganse school waar ze via zoekopdrachten én praktische proeven letters sprokkelden. Met die letters moesten ze de leuze van onze startviering vinden: 

WIND IN DE ZEILEN

We sloten de voormiddag af met een heuse klassencompetitie. In 4 proeven namen de groepen het tegen elkaar op: zeilvolley, estafette, flippermens en levend vier op een rij. Alle groepen gaven het beste van zichzelf. Het bleef spannend tot het laatste moment. Klas 1Ab werd de uiteindelijke winnaar.
We sloten de dag af met een sfeervolle viering. De mooie teksten, de aangepaste muziek (dank je wel, mijnheer Erwin en mevrouw Ann-Sophie, voor jullie muzikale improvisatie!) en het luisterspel uitgevoerd door enkele tweedejaars brachten ons helemaal in de sfeer. 
We wensen iedereen een schooljaar vol wind in de zeilen!

Klik hier voor alle foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten