vrijdag 5 februari 2016

Doedag LTI

Op dinsdag 2 februari konden de leerlingen van het tweede jaar kennismaken met een aantal studierichtingen van de tweede graad in het land- en tuinbouwinstituut in Oedelem. Iedereen mocht twee workshops uit de gekozen studierichting volgen. Tussenin genoten we van een warme chocomelk.Wie koos voor biotechnische wetenschappen, ontdekte het chemische geheim van bruisballen. Via hypothese en het uitvoeren van proefjes kwamen we tot de chemische verklaring: gasvormingsreactie. Na de uitleg mochten we zelf aan de slag: we bereidden onze eigen bruisbal mét rozengeur en een kleurtje! Dat wordt straks genieten in ons eigen 'bubbelbad'!
In een tweede workshop maakten we kennis met de kerkuil. Na een introductiefilmpje kreeg iedereen een braakbal om minutieus uit te pluizen. Elk klein deeltje werd zorgvuldig onderzocht. Op een fiche moesten we op zoek van welke soort muis elk stukje afkomstig was.Wie kennis wou maken met de studierichting plant-, dier- en milieutechnieken, kreeg een rondleiding  bij de verschillende dieren die gehuisvest zijn op school. Konijnen, cavia’s, kippen, chinchilla’s, slangen, parkieten …passeerden de revue. Enkele moedige leerlingen kregen zelfs de kans om een slang te aaien. Als kers op de taart zagen we een eikapsel van een haai waarin je duidelijk  de eierdooier en de zich ontwikkelende babyhaai kon onderscheiden.
In de workshop plantkunde gaf de teeltleider een korte uitleg over de in de serres aanwezige planten. Daarna kreeg iedereen de kans om zelf zijn groene vingers te gebruiken bij het inzaaien van een voorraadje tuinkers. Dit wordt vast en zeker smullen binnen enkele dagen!

Tevreden en vol nieuwe inzichten keerden we terug naar school.


Klik hier voor alle foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten