donderdag 26 februari 2015

Bezoek 6de leerjaar Regenboog en Gemeenteschool

Op donderdag 26 februari bezochten de zesdeklassers van de Gemeenteschool en de Regenboog onze middenschool.


De leerlingen mochten vooraf kiezen met welke studierichting ze wilden kennismaken. In elke workshop werd een kort woordje uitleg gegeven over één van onze vier studierichtingen. Dan mochten de zesdeklassers onder begeleiding van onze tweedejaars zelf aan de slag.

In de workshop nijverheidstechnieken/mechanica-elektriciteit leerden ze solderen en een badge maken. Wie het vak sociale en technische vorming had gekozen, maakte een portemonneetje van drankkarton. De moderne wetenschappers maakten een heuse springbal. De leerlingen die interesse hadden voor de klassieke talen, kregen al een eerste les Latijn.

De leerlingen van 2STV stelden hun vak voor aan de leerlingen van het 6de leerjaar.

Welke thema's komen er aan bod?
Welke sociale en technische vaardigheden zijn belangrijk?
Hoe belangrijk is een stappenplan?

Maar vandaag staken ze vooral zelf de handen uit de mouwen! Ze maakten van een tetraverpakking een portefeuille. We produceren jaarlijks 450 kg huishoudelijk afval per persoon. Sommige afval wordt opnieuw gebruikt, dit heet dan recycleren. Meestal gebeurt dit recycleren in fabrieken of speciaal daartoe bestemde plaatsen. Vandaag hebben ze ook hun steentje bij gedragen tot het recyclageproces.

Ten slotte maakte iedereen ook kennis met onze digitale troeven. Ons digitaal leer- en communicatieplatform Smartschool, de schoolblog en Facebookpagina werden gedemonstreerd. Via een online quiz gingen de zesdeklassers op verkenning.
Klik hier om de foto's van het bezoek van de leerlingen van de Gemeenteschool en de Regenboog te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten