vrijdag 5 februari 2021

Uitvinders aan het woord op de uitvindersbeurs

Tijdens de les Nederlands transformeerden de leerlingen van het eerste jaar in echte uitvinders. Witte jassen, zwarte brillen, geleerde blikken, gekke filmpjes... ze gingen er helemaal voor. 
De uitvinders beoordeelden elkaar als rasechte vakmensen in een heuse jury. Na de selectie moest elke uitvinder tot een top drie komen. Alle punten werden opgeteld en de uitvinder die de meeste punten kreeg, won. 

Klas 1Ab beet op dinsdag 2 februari de spits af. Met de Stoor-me-niet-pantoffels bedacht Franne iets om haar huisgenoten niet te wekken als ze 's nachts naar het toilet moet. Op elke pantoffel monteerde ze een licht om zo de weg door het huis te vinden. Matteo Allemeersch creëerde een drone om hoge hagen te snoeien. Hij testte het echt uit in zijn tuin en we waren getuige van zijn originele filmpje. Matteo Vermeire is niet zo'n fan van wandelen en vond de Rolstraat uit. Op die manier kan hij zich verplaatsen op een rolband zodat hij niet zelf hoeft te stappen. Vikas bedacht een gezonde sigaret. Hoe meer je rookt, hoe gezonder je wordt. Naud maakte een superzeep die zo speciaal is  dat corona geen enkele kans meer maakt. Hij kaapte er de derde plaats mee weg.
Tiany ontwierp een gsm waarmee je kan werken via een hologram zodat de gsm geen plaats inneemt. Zij werd tweede.
De uitvinding van Fleur bleef niet onopgemerkt. Zij vond een machine uit om huiswerk te maken. De opgave gaat gewoon de machine in en komt er ingevuld terug uit. De extra opties lichtte Fleur heel enthousiast toe. Ze werd de verdiende winnares. Misschien heeft ze ondertussen al aanbiedingen gekregen, want haar huiswerkmachine is te huur.
Klas 1Ac was niet te houden om hun uitvindingen voor te stellen. Zelfs hun leraar wiskunde kwam een bezoekje brengen aan de uitvindersbeurs. Tibeau wou als een echte epidemioloog covid de kop indrukken met zijn pilletjes. Douwe maakte van kapstokken een toestel om twee paar schoenen op te bergen zodat hij die niet meer kan laten rondslingeren. Sander startte zijn presentatie met een filmpje. In de stijl van Urbanus presenteerde hij een machine met als naam de Smocolade. Het eten dat je in de machine steekt, komt eruit als chocolade.  Met haar Eetmachine loste Soetkin het probleem van boodschappen doen op. Je hoeft de deur niet meer uit, je haalt gewoon uit de machine wat je wil eten.
Lieze kaapte de eerste plaats weg met haar pakjesmachine. Geen problemen meer met inpakpapier dat net te kort is om je cadeautje mee in te pakken. Je stopt alles gewoon in de pakjesmachine en er verschijnt een prachtig ingepakt geschenkje.
Conrad werd nipt tweede met zijn PMD-machine. Dit milieuvriendelijke apparaat transformeert een gebruikt plastic flesje in een ticket voor het openbaar vervoer.
Féréro haalde brons met zijn uitvinding. Hij verzon een geheim luikje achter het stopcontact. Daarin wil hij zijn kostbare spullen verbergen.
Vrijdag 5 februari was klas 1Aa aan de beurt.
Daan bekommerde zich om de veiligheid op wintersportvakantie met zijn Safeski. Helemaal verlicht de berg afdalen kan veel ongelukken voorkomen. Daarnaast was er de Superduperkleerkast van Amber V. die voor jou de gepaste outfit selecteert. Len maakte de Potlepel waarmee je kan koken en schrijven. Sam creëerde de Vankleurverandermachine die de inkt van wat je geprint hebt in een mum van tijd van kleur verandert. Matisse Debuck kon sommen scannen met zijn Rekenmachine. Jarre vond iets uit om de locker beter te organiseren: de JLOS, Jarres-Locker-Opberg-Systeem. Handig! 

Amke kaapte de eerste plaats weg met haar Nachtpantoffels met ingebouwde lichtjes.

Mathis Van Vynckt oogstte veel interesse met zijn Dierenwasmachine. Hij werd knap tweede.


Amber Aerts werd derde met haar Medibox 3000 waarmee ze zelf medicatie maakt.
Voor alle uitvindingen klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten