zondag 3 maart 2019

Yaron behaalt zilver op de STEM-Olympiade!

De STEM-olympiade is een jaarlijks evenement waaraan ca. 25 000 leerlingen, die de  STEM-richting volgen, meedoen. Van die 25 000 leerlingen mogen er slechts 48 meedoen aan de finale in Brussel.

Yaron behaalde zilver en hij beschrijft zijn belevenissen:

Eerst werden we in 4 groepen ingedeeld, dan volgde de theoretische proef met 16 vragen, waar we maar 25 minuten de tijd voor kregen. Toen de tijd om was, volgden de 4 praktische proeven. 
Als eerste proef moesten we een simulatiespel van de NMBS doorstaan. In dat spel moesten we een trein besturen en verschillende taken vervullen. 
De tweede proef was chemie. Daarin moesten we verschillende staaltjes testen op chloor. Dit bleek echter moeilijker te zijn dan ik dacht. 
De derde proef was programmeren. De proef was opgedeeld in 10 levels, elk level was moeilijker dan het vorige. Het doel was om zoveel mogelijk levels te voltooien binnen een bepaalde tijd (17 minuten). 
De vierde en laatste proef was een bouwproef. In deze proef moesten we een brug maken, met een overspanning van 80 cm, die zo veel mogelijk gewichtjes van 800 gram kon dragen. Ons enige materiaal dat we mochten gebruiken was Knexx (een soort Lego Technic).


Dankwoord

Ik zou graag alle leerkrachten, leerlingen en de directie willen bedanken voor de steun die ze mij hebben gegeven. En meneer Frederick, wat doen we met de afspraak? Mevrouw Annelies kwam haar belofte na.

Yaron De Vreese



Geen opmerkingen:

Een reactie posten