donderdag 3 oktober 2019

Excursie aardrijkskunde

  
Op donderdag 26 september trokken de leerlingen van Sint-Lutgart met hun fiets voor een dag naar Bulskampveld. Deze dag stond in het kader van de lessen aardrijkskunde en natuurwetenschappen. Het doel van hun uitstap was de natuurrijke omgeving van Bulskampveld te verkennen.

De leerlingen maakten in kleine groepjes en onder leiding van een ervaren gids kennis met de leefomgeving van het bos. In deze biotoop ontdekten ze de rijke biodiversiteit. Ook leerden de leerlingen werken met verschillende meetinstrumenten om enkele factoren van het bos en het open veld te ontdekken en te vergelijken.

Na de middag stelden de leerlingen hun oriëntatie- en waarnemingsvermogen op de proef tijdens een zoektocht in het landschap. Ze leerden aan de hand van verschillende opdrachten diverse aardrijkskundige begrippen kennen. Zo bestudeerden en analyseerden ze de bodem aan de hand van een bodemstaal en ontdekten ze het begrip 'reliëf' door hoogtelijnen te plaatsen in het landschap. Verder probeerden de leerlingen zichzelf en een kaart te oriënteren.
Gelukkig raakte hierbij niemand het noorden kwijt en keerden we met ons allen na deze leerrijke dag en met de wind in de rug terug naar school.
Klik hier en bekijk alle foto's.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten