dinsdag 8 mei 2018

Sportdag op zee

Dinsdag 8 mei heerste er een collectief 'bofkont-gevoel' in de middenschool. Twee bussen gemotiveerde jongeren werden gedropt op de zonnige dijk van Wenduine. Met de zonnebril op de neus en slippers tussen de tenen trokken we naar de surfclub en smeerden ons rijkelijk in met zonnecrème. 

Enthousiaste monitoren namen ons mee op het strand, op de dijk en in het water. 

Op de dijk leerden we de techniek van het longboarden. Sommige leerlingen leken wel geboren te zijn op wieltjes, maar met veel geduld kreeg onze begeleider iedereen aan het rollen.
Op het strand namen 3 teams het tegen elkaar op met 3 palen. Opgeven was geen optie, verliezen stond gelijk aan pompen of voetje natmaken in de zee. De leerkrachten namen tijdens de teamspelen het 'nagelbijtend supporteren' voor hun rekening.Niets kon echter tippen aan de activiteiten op en in de zee. Het lukte vrijwel iedereen om tijdens het suppen (stand up paddling) overeind te blijven op een golfsurfboard. Met een peddel beweeg je jezelf voort op een relaxte manier over het water. 
Sommige leerlingen hielden echter meer van het liggend golfsurfen, waarbij je 'lekker chill' van de golven glijdt. 

Na het raften op zee droegen we de peddels aan wal en om daarna flink wat zout op de lippen te krijgen tijdens enkele uitdagende teamspelen. Op de rafts werd er een flink potje geworsteld. Ook de leerkrachten hielden het niet droog.
Omdat er zelfs geen zwakke zeebries te bespeuren was, bleef het in onze wetsuits aangenaam warm en konden we de hele dag genieten van 'summervibes in spring'.
Bedankt aan de monitoren van de 'Surphing Elephant': we hebben genoten! 

Klik hier voor alle foto's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten