zondag 4 juni 2017

In de voetsporen van pelgrims naar Canterbury

Picknick, check!
Britse ponden, check!
Identiteitskaart, check!
Zonnecrème, check!
En omdat onze bestemming Engeland is:
Regenjas, check!

De bus bracht onze voltallige leerlingenpopulatie veilig aan boord van de shuttle in Calais richting Dover. We lieten de zee en de kliffen met daarop het machtige Dover Castle achter ons en na een rit door het lieflijk, glooiende Kentse landschap kwamen we aan in het middeleeuwse stadje Canterbury. Canterbury kent al eeuwenlang grote bezoekersaantallen als bedevaartsoord. Lees zeker eens de Canterbury Tales van Geofrey Chaucer, waar enkele pelgrims hun verhaal vol menselijke fouten en onhebbelijkheden vertellen. 

Geoffrey Chaucer
and some Canterbury girls

Eens binnen de vestingmuren werden we opgesplitst in 3 groepen en trokken we langs 'the river Stour' richting 'Canterbury Cathedral'.

Mevr. Mireille en mevr. Annelies boksten het spel 'Canterbury Express' in elkaar, waarbij verschillende teams opdrachten moesten uitvoeren en om ter snelst het eindpunt proberen te bereiken. De winnaars werden beloond met 'lots of candy'.

Een heerlijke, ontspannen activiteit is 'punting'. De 'punt' is een boot van Nederlandse oorsprong die nu nog gebruikt wordt om de rivier the Stour te verkennen. Je mag heerlijk achterover leunen, genietend van het verkoelende briesje op het water en luisteren naar de gids. To punt or to be punted?!

Gids worden op the Stour? Dat kan, maar dan moet je over volgende kwaliteiten beschikken: studentikoze charme, historische wistjedatjes inpakken met wat Britse humor, sterke armspieren èn voeling hebben met je doelgroep. De meisjes van het tweede jaar waren het unaniem eens over wie deze kwaliteiten bezat: 'Sam, the handsomest punter ever'!

Het picknicken ging door aan de ruïnes van Norman Castle, gebouwd na de slag bij Hastings om de handelsroutes tussen London en Dover te beschermen. De ene groep picknickte aan de rand van een oude begraafplaats, waar middeleeuwse geesten niet ver weg lijken, de andere groep vond een prachtige plek in het park achter de vestingsmuren. Ten slotte hebben we Canterbury laten kennismaken met onze leerlingen. Ze konden heerlijk ronddwalen in de mooie middeleeuwse straatjes met hier en daar de leuke, oude vakwerkhuizen. Sommige leerlingen werden verleid om met hun pence and pounds een klein aandenken of wat lekkers te kopen.Tevreden keerden we terug en doken we nog een laatste maal via de spoorwegtunnel onder Het Kanaal richting 'Home, sweet home'.


Deze excursie is voor onze tweedes het laatste toetje van twee jaar Sint-Lutgart!
Fare Thee Well! 't Ga jullie goed!

Klik hier voor meer foto's.Geen opmerkingen:

Een reactie posten