donderdag 27 april 2017

Nergens beter dan thuis, ook in Bangladesh!

Als pastoraal comité zijn we bijzonder fier dat we voor Lune en Banglabari  de prachtige som van 1126€ hebben verzameld door sponsoractiviteiten, verkoop van cake, wijn, sleutelhangers en postkaartjes, het pastoraal comité heeft ook een flinke 300€ bijgelegd, zoals beloofd.

Banglabari stelt dit geld ter beschikking van Bengaalse gezinnen om duurzame, eenvoudig te onderhouden huizen te bouwen. Een huis is immers méér dan een dak boven het hoofd: zonder goede huisvesting slaap je ‘s nachts niet veilig, ben je vatbaar voor ziektes, heb je geen energie om aan het werk te gaan en word je al snel een sociale outcast. Kortom, door het ontbreken van onderdak beland je in een spiraal van armoede.

Als aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan, ontvangt het Bengaals gezin een lening of microhypotheek van minimum 1000€. De lening wordt over een periode van zes jaar terugbetaald. Na afbetaling van de lening wordt hetzelfde geld weer gebruikt voor een nieuw gezin, dat opnieuw een huis kan bouwen. Dit noemen we een rollend fonds: het geïnvesteerde geld komt weer in omloop om een nieuw gezin te helpen. Precies dat systeem maakt het huizenbrouwproject zo bijzonder, want het helpt de bevolking om zélf te bouwen aan een beter bestaan.

Hier zie je een Bengaals gezin voor een huis, gefinancierd via Banglabari. Klik hier voor alle foto's.


Bekend tot in Bangladesh! ;-)
Lune en co wensen we nog veel succes toe met alle toekomstige acties voor Banglabari!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten