zaterdag 18 maart 2017

Musa Lisa


De vakken P.O. en klassieke studiën hebben de handen in elkaar geslagen voor het project 'Musa Lisa', waaraan alle scholen uit West- en Oost-Vlaanderen kunnen deelnemen. Het thema van dit vakoverschrijdend initiatief is 'goden en helden'. Goden zoals Jupiter, Neptunus of helden als Odysseus of Hercules spreken tot de verbeelding. Met dit project willen we aantonen hoe men de klassieke talen kan verbinden met P.O. en hoe de klassieke erfenis ook nog in de 21ste eeuw inspirerend kan werken om creatief uit de hoek te komen. 

In de les klassieke studiën hebben de eerstejaars kennisgemaakt met de Olympische goden. Zij stelden aan de hand van een Powerpointpresentatie de goden voor aan hun klasgenoten. In de Latijnse les brainstormden we ook rond de verwerking van dit thema. We beslisten om twee afleveringen op te nemen van 'Blind date' met de goden en godinnen in de hoofdrol. 

We wensen je alvast veel kijkplezier!

De creatieve uitwerking van het thema gebeurde in de lessen P.O. Eerst tekenden de leerlingen de vorm van een Griekse vaas. Daarin moesten ze dan zelf ook een voorstelling tekenen van een god of godin. 

Bewonder het mooie resultaat op de blog van P.O.!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten