zondag 6 maart 2016

Auteur Do Van Ranst te gast in de bibliotheek


Om ons optimaal voor te bereiden op de komst van Do Van Ranst las iedereen een boek van de schrijver. De leerlingen van het eerste jaar namen enkele weken geleden plaats op de ‘Hot seat’ in de klas. Ze kropen in de huid van één van de personages uit een boek van Do Van Ranst en werden onder vuur genomen door hun medeleerlingen die hen de gekste vragen stelden. De kunst was om niet uit de rol te vallen. Sommigen hadden zich heel origineel verkleed en trotseerden de Hot seat met verve.


De leerlingen van het tweede jaar kozen een fragment uit een boek van Do Van Ranst en maakten er een ‘Extreme make-over’ van. Een romantisch verhaal werd omgetoverd tot een griezelverhaal, een realistisch verhaal werd science fiction. Er kwamen originele pareltjes uit de bus!

Op vrijdag 4 maart was het dan eindelijk zo ver. We mochten Do Van Ranst in levende lijve ontmoeten. En … het was een voltreffer. Lees maar wat Lotte Verhelst en Lynn Bogaert ervan vonden.

De enthousiaste en boeiende schrijver, Do Van Ranst, voerde ons mee in zijn fantasierijke wereld. Hij vertelde ons dat hij zelf niet alles uitlegt in zijn aangrijpende boeken, maar ook de lezer laat fantaseren. De getalenteerde auteur vertelde levendig over al zijn boeken. We hebben er met volle teugen van genoten!

Klik hier voor alle foto's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten