zondag 15 maart 2015

Jonas Boets en Kristien Dieltiens op bezoek in de bibliotheek

Op dinsdag 10 maart was er hoog bezoek.
Auteur Jonas Boets kwam over zichzelf en zijn boeken vertellen voor de leerlingen van het eerste jaar. Auteur en Beernemnaar Kristien Dieltiens nam de leerlingen van het tweede jaar mee in de wondere wereld van haar verhalen.

Jonas Boets maakte een mooie vergelijking tussen games en boeken. Ook achter vele games die nu zo populair zijn zit telkens een spannend, origineel of grappig verhaal.
Heel wat leerlingen lazen een boek over Sam Smith die naar een spionnenschool gaat om zijn saaie leven te ontvluchten. Tijdens de lessen Nederlands  kropen ze in de huid van een personage uit het boek en namen ze plaats op de "hot seat". Er werden allerlei vragen afgevuurd en de leerlingen die zich  voor deze gelegenheid ook mochten verkleden, slaagden er meestal in om niet uit hun rol te vallen.

Kristien Dieltiens heeft heel wat talenten. Niet alleen kan ze prachtige verhalen schrijven, maar de leerlingen waren onder de indruk van haar tekentalent en van haar gave om boeiend te vertellen. Ze wou als klein meisje prinses worden en via beeldspraak legde ze uit dat ze daar eigenlijk goed in geslaagd is. Straf schrijven vond ze een pretje, want dan kon ze haar fantasie de vrije loop laten en fantastische verhalen schrijven.
De leerlingen maakten een facebookpagina van het hoofdpersonage van één van de gelezen boeken. Er werden pareltjes gemaakt met een prachtige lay-out en originele wendingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten