donderdag 20 december 2018

Bedrijvendag

Na de examens vonden de leerlingen het best wel eens leuk om iets te leren zonder op de schoolbanken te zitten.Daarom vertrokken ze naar verschillende bedrijven in hun eigen gemeente om daar het reilen en zeilen van dichterbij te bekijken.

Bij de politie mochten ze de combi eens onveilig maken zonder daarbij een bekeuring te krijgen. Een kogelvrij vest aantrekken... Ieben, Liese, Léoni, Lene en Esther deden het maar al te graag. Powergrils en powerboy!!



Fiens ogen werden grondig getest bij Optiek Bloemendale. Na de tests kregen de leerlingen tips en tricks om de juiste montuur te kiezen. Ten slotte zagen ze hoe de glazen geslepen werden en hoe ze in de montuur gezet werden. Er werd uitleg gegeven over lenzen. Kasper kreeg een lens ingezet. Spannend!

Kunstenaar Rik Beuselinck dompelde de leerlingen onder in de wondere wereld van "art". Hij zegt: "Een kunstwerk creëren is praten met de handen. Emotie smeed ik om tot concrete vormen vanuit mijn buik en hart." Kunst in metaal heeft voor deze getalenteerde kunstenaar geen geheimen meer. Dit konden onze leerlingen met eigen ogen aanschouwen.

In OC De Kleine Beer mochten de leerlingen op het podium schitteren als echte sterren en plaatsnemen in de regiekamer om geluid en beeld te regelen. Dit gebeurde onder de deskundige leiding van oud-leerling Ben Vanslembrouck.

Bij Skwid volgden we het ontstaan van een kalender, van ontwerp over drukken tot verzendklaar maken. Nooit gedacht dat werken in een drukkerij zo boeiend kon zijn.

De jongens die op bezoek mochten naar het veevoederbedrijf van Groep Depré waren bijzonder nieuwsgierig: wat schuilt er nu eigenlijk achter die torenhoge gevel? Boten meren aan en natuurlijke grondstoffen zoals granen worden opgezogen tot in het bedrijf, waar ze verwerkt worden tot veevoeder. Als de kwaliteit voldoet, transporteren vrachtwagens het tot bij de klant. Wat het meest tot de verbeelding sprak, was het stoeltje waarin je tot 25 meter diep in een smalle silo kon afdalen om de wanden schoon te maken met een borstel. Hier mag je geen last hebben van claustrofobie. 

Tijdens het bezoek aan Kristal Foto werden de leerlingen, na een korte introductie, ondergedompeld in de wereld van fotografie en belichting. Het woord 'fotografie' is afkomstig uit het Grieks en betekent 'schilderen met licht'. Dit hebben de leerlingen tijdens de uitleg aan den lijve kunnen ondervinden, aangezien een aantal van hen als studie-object werden gebruikt. Dit was een bezoek dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten