woensdag 13 mei 2015

Dauwtrip

Bij het krieken van de dag dromden groepjes leerlingen de schoolpoort van Sint-Lutgart binnen.
De ene leerling kon al wat beter uit zijn bed dan de andere, de ene leerkracht had nog wat kleinere oogjes dan de andere, maar met z'n allen waren we paraat om aan de tocht te beginnen.

De Beernemse velden zijn prachtig zo vroeg in de ochtend. De opkomende zon, het ruisen van de bomen, de stomverbaasde koeien in de wei, het getjilp van de vogels, de meiklokjes langs de berm ... we mochten er allemaal van genieten. Lekker keuvelen met de vrienden en vriendinnen op een moment waarop we eigenlijk nog in ons bed zouden moeten liggen ... het is eens iets anders.

Aangekomen in Ver-Assebroek kwamen we tot rust in het idyllische kerkje. Mevrouw Dagmar had mooie tekstjes voorbereid die afwisselend door de leerlingen werden voorgelezen. De priester was onder de indruk dat zoveel leerlingen aanwezig waren in zijn kerkje. Een dikke proficiat dus aan iedereen die enthousiast deelnam!

De bus bracht ons terug naar school waar we met z'n allen van een heerlijk ontbijt genoten. De directeur had voor chocomelk en koffie gezorgd en dat smaakte na de stevige wandeling. Dat de lessen iets later van start gingen, vonden de meeste leerlingen niet zo erg. :-)

Klik hier voor sfeerfoto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten