maandag 23 januari 2017

Junior Journalistwedstrijd 2017

De leerlingen van 1Aa en 1Ab kropen tijdens de les Nederlands in de huid van een natuurelement.

Sommigen kozen voor de regenboog, een wolk, een bloemblaadje, een grassprietje, een zandkorrel, anderen wilden graag eens een berg zijn en nog anderen waanden zich voor heel even een madeliefje.
Het thema van de Junior Journalistschrijfwedstrijd was dit jaar dan ook ‘Hoe groen is onze blauwe planeet?’
Annelies De Baene uit 1Ab kaapte de eerste prijs weg. Zij schreef een prachtig werkje over een wildwaterrivier die vraagt om te stoppen met de vervuiling. Een mooie boodschap!
Zondag 22 januari vond de prijsuitreiking plaats in zaal Sinjo in Sint-Joris. Het Davidsfonds schonk de winnares drie mooie jeugdboeken en zorgde voor een lekkere verrassing voor alle andere deelnemers.Annelies las een stukje van haar tekst voor en zowel mama en papa als mevrouw Kristel keken trots toe en vonden dat ze de verdiende winnares was.
Daarna volgde een schitterende lezing van dichteres Maud Vanhauwaert. Ze wist het publiek niet alleen met haar gedichten te boeien, maar ook met goocheltrucs, medewerking van de toeschouwers en zelfs met een gitaarspel. En hoe toevallig is het dat Annelies nu net ook dit laatste instrument speelt. Dubbel genieten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten